Радослав Рибарски обяви има ли достатъчно горива у нас. Поскъпването на

...
Радослав Рибарски обяви има ли достатъчно горива у нас. Поскъпването на
Коментари Харесай

Шефът на енергийната комисия: България е добре запасена с горива

Радослав Рибарски разгласи има ли задоволително горива у нас. 

Поскъпването на петрола на международните пазари няма по какъв начин да не се отрази на цените у нас. България е добре запасена с горива, само че психическата граница от 3 лв. за литър е много близо. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната " и ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски.

Той заяви, че Комисията за защита на конкуренцията ще направи инспекция за спекулативно покачване на цените на горивата у нас. Ще бъде изработен разбор дали има кратковременен гърмеж на цените или то е вследствие на някакво презапасяване в Европа, добави Рибарски.

Председателят на енергийната комисия разгласи, че при прекъсване на доставките на природен газ от Русия страната ни има направен проект в три стъпки. Последното равнище от този проект е паника и ще би трябвало да се лимитират доставките към някои консуматори, съобщи Радослав Рибарски.

Към момента няма понижение на доставки и такова не се чака. Ситуацията сега е естествена. Ако доставките се задържат в естествен размер, газохранилището в Чирен ще бъде запълнено, уточни той.

Обсъждат се направления, по които да бъде получвани количества полутечен газ от Гърция, доставят се и количества азербайджански газ, означи Рибарски, като добави, че се чака интерконекторът с Гърция, по който да можем да получаваме по-големи количества, да бъде приключен в период, през юли месец тази година.

По думите на ръководителя на енергийната комисия страната ни генерира обилни доходи от експорт на електрическа енергия. Въпросът е какви ограничения да вземем за компенсиране на небитовите консуматори, сподели още Радослав Рибарски.

Той разясни, че към този момент срокът за рухването на мораториума върху цените на тока за бита остава 31 март, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР